Moment van rust en ontspanning:

Zwanger zijn is bijzonder. Een uniek nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten.  Zwangerschapsmassage op de voeten genaamd zwangerschapsreflexologie, helpt je daarbij. Deze behandelmethode geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning.

 

 

Wat is zwangerschapsreflexologie?

Alle organen, zenuwen en klieren in ons lichaam staan via zenuw- en energiebanen in verbinding met specifieke gebieden op onze voeten: de reflexzones. 

Bij voetreflexzonetherapie wordt druk uitgeoefend op deze punten, waardoor de corresponderende weefsels via dezelfde banen positief beïnvloed worden. Eventuele blokkades worden namelijk opgeheven met als gevolg dat de doorstroming van bloed, lymfe en energie wordt gestimuleerd. Het lichaam is nu beter in staat om afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen op te nemen.

Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld en wordt er een nieuwe balans gevonden.

Het geven van voetreflexzonetherapie speciaal voor de zwangerschap wordt zwangerschapsreflexologie genoemd

 

Tijdens de zwangerschap:

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk - te verlichten.

 

Denk hierbij aan:

-  Misselijkheid

-  Vermoeidheid

-  Lage/hoge bloeddruk

-  Rug- en bekkenpijn

-  Oedeem

-  Stemmingswisselingen

-  etc....

 

Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling.

Tijdens de behandelingen maak je intensief contact met je ongeboren baby.

 

Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent. Dit altijd in overleg met de verloskundige.

 

 

Na de bevalling:

Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie je om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden.  

Daarnaast kan een metamorfose behandeling gegeven worden, waarbij zowel kind als moeder behandeld wordt in een nieuwe fase van hun leven. Jouw  baby ligt op jouw buik tijdens deze behandeling. Door de verbintenis die tussen moeder en kind bestaat, krijgt de baby hier ook iets van mee. 

 

 

Aanvulling:

Een behandeling is een goede aanvulling op een reguliere behandeling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog.  Voor een medische diagnose verwijs ik je altijd door.