Reiki heft blokkades op en werkt niet alleen op de symptomen, maar gaat ook op zoek naar de onderliggende oorzaken. Het brengt de energie naar die plek in het lichaam waar het op dat moment het meest nodig is. Daarnaast kan Reiki blokkades opheffen die het genezingsproces soms in de weg kunnen staan. Reiki werkt ook ontgiftend. Na het ontvangen van een reikibehandeling is het daarom raadzaam veel water te drinken zodat de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Reiki werkt bovenal zeer ontspannend. 

 

Hoe werkt een reiki-behandeling? 

Een Reiki-behandeling kan zittend plaatsvinden of liggend op een behandelings- of massagetafel. De behandelaar plaatst de handen op bepaalde punten op het lichaam, met als doel de energie weer te laten stromen. Dit kan per punt zo'n 5 tot 10 minuten duren. De energiestroom kan als iedere soort van sensatie gevoeld worden – hitte, koude, vibratie, tinteling, ongebruikelijke zwaarte, of soms helemaal niet. Een Reikibehandeling duurt ongeveer 60 minuten. De energie gaat door alles heen, de behandeling wordt daarom op het geklede lichaam gegeven.

 

Achtergrond

De grondlegger van Reiki is Dr. Mikao Usui. Hij leefde eind 19e eeuw in Japan. Na een jarenlange zoektocht heeft hij een oeroude geneeswijze, gebaseerd op oude boeddhistische stellingen, teruggevonden en verder ontwikkeld. Hij noemde het Reiki. Reiki is Japans voor universele levensenergie. Wij zijn allemaal met deze levensenergie geboren, maar in de loop van ons leven slibben deze energiekanalen dicht. In de Reiki-methode volgens Usui geef je de energie door via de handen. Elke Reiki-behandelaar is ingewijd door een Reiki-meester. 

 

Reiki moet nooit gezien worden als plaatsvervanger van de reguliere gezondheidszorg, maar is een goede aanvulling daarop.